Ut med det nya, in med det gamla

Ut med det nya, in med det gamla

Ibland känns det som man helt enkelt glömmer bort alla saker som förr var så viktiga. Det behöver inte handla om gemensamma familjekvällar i soffan utan telefoner (även om det också är viktigt), utan jag tänker mer på hur allting har blivit så fruktansvärt digitaliserat. Tyvärr var det alldeles för länge sedan som jag upplevde den unika känslan av att hålla i ett riktigt fotoalbum. Ett fysiskt fotoalbum, där jag faktiskt bläddrar mellan sidor och inte drar fingret fram och tillbaka på en skärm.

Eftersom tanken har slagit mig mer och mer den senaste tiden, har jag börjat fundera över mer unika och traditionella sätt att föra mig på. Om 3 veckor fyller jag år och planerar att ha en fest för vänner. Jag är väl införstådd med fördelarna av att skicka inbjudningar via sociala medier, t.ex. för att alltid kunna hålla gästerna uppdaterade, förändra och göra om eller lägga in bilder som höjer stämningen inför dagen D. Denna gång planerar jag dock att använda mig av vanliga inbjudningskort. Nuförtiden får man sällan mer än räkningar i brevlådan och ibland inte ens det, eftersom även dessa kan gå direkt via bankkontot.

Jag har hittat en fantastisk hemsida som gör inbjudningkort till många olika tillfällen. Eftersom man själv kan designa sitt kort med bilder och text, planerar jag faktiskt att välja ett kort som egentligen är menat som inbjudningskort till ett bröllop. Dessa kort var både stilrena och vackra, dessutom fanns det betydligt mer plats att skriva på i kortet. Ja, jag kommer att se till att texten i kortet är färdigskrivet, så slipper jag skriva alla korten för hand. Däremot vill jag ändå göra dessa inbjudningskort så personliga som möjligt och planerar därför att signera varje kort jag skickar iväg.

Förhoppningsvis blir mottagarna minst lika glada som jag känner mig just nu. Jag minns hur spännande och kul det kändes att få ett kort när man blev inbjuden till en klasskompis kalas, så varför inte ge mina vänner en möjlighet att återuppleva den känslan?