Varför jag älskar djur

Varför jag älskar djur

Som ni ser på titeln så älskar jag djur, jag tycker att djur är de underbaraste skapelserna som finns. Jag är ju bara 14 men jag är redan nu väldigt säker på att jag vill bli en veterinär, ni kanske frågrar ”varför då?”. Låt mig besvara på frågan:

Djur så lätta men ändå komplexa varelser, de är inte som människor. Människor är samma, man kan bråka med människor, inte gilla de längre osv. Människor kan vara elaka och göra dig ledsen, arg och mycket mer. Men jag har aldrig känt så med djur och har aldrig hört talas om att någon annan har gjort det. En hund kommer inte att säga elaka saker till dig eller dina vänner, en häst kommer inte att sluta vara med dig utan anledning, en kanin kommer inte att börja bråka med dig liksom. Men man kan inte säga samma sak om människor.

Varenda gång jag har bråkat med någon, oavsett om det är med en av mina vänner eller min mamma, oavsett om det är något pyttelitet som verkar dumt nu, eller något stort och viktigt, så har djuren varit där för mig. Varje gång jag har mått dåligt så kan jag gosa med min hund, då mår jag bättre direkt! När jag är ledsen kan jag bara åka till stallet och ”prata” med min häst, de är jättebra lyssnare och dömmer inte en! Men människor är inte direkt samma, det låter som att jag ogillar människor men det gör jag verkligen inte haha, jag säger bara saker som människor kan göra.

Djur är även de mest kärleksfulla varelserna som finns, de kommer alltid att älska dig och vara med dig. En hund har en sån otrolig kärlek för sin ägare att de är beredda att dö för en, utan tvekan. De blir ledsna när du går och blir gladare än någonsin när du kommer hem igen, så glada att de inte kan kontrollera sig själva oftast.